cambio profesional3

Canvi professional (IV): Els Sabotejadors

Què són els sabotejadors o “si-peròs”? Com ja hem vist en els anteriors posts, són aquells pensaments que no et deixen avançar cap als teus objectius i que aparentment et mantenen amb “els peus a terra”. Són les barreres o límits mentals que ens autoinculquem. No són necessàriament dolents, és més, els has creat per protegir-te d’alguna cosa, però aquesta protecció sol ser excessiva en molts casos i sol bloquejar el camí per viure plenament.

SONY DSC

Per començar, revisa els sabotejadors que has apuntat en els anteriors exercicis. Pots agrupar-los per tipus i veure si n’hi ha alguns que es repeteixen. Escull el que et doni més ràbia i escriu els següents punts i preguntes:

  • Defineix-lo com si haguessis d’explicar-ho a una altra persona.
  • En quina mesura t’ajuda?
  • De què et protegeix? Què vol per a tu?
  • Què deixes de fer quan li fas cas? Què és el que deixes de fer que sigui important per a tu?
  • Quin aspecte té? Com parla? Quina energia o emoció et transmet?
  • Dibuixa-ho en un paper amb els colors i formes que et suggereixi la seva energia.
  • Una vegada definit decideix quin lloc ocupa en tu i fins a quin punt li faràs cas a partir d’ara.

Aquest exercici és molt important ja que t’ajudarà a treballar les teves veus interiors i a trobar punts intermedis que et permetin avançar. Si sents que els has de treballar més a fons et suggereixo l’ajuda d’un professional amb el qual podràs aprofundir i et podrà fer de mirall perquè tinguis un major coneixement de com els estàs gestionant.

Et felicito per haver arribat fins a aquí. Ja veuràs que el temps i esforç invertits en la introspecció i descobriment et servirà per tenir més arguments per comunicar-te millor amb tercers i, molt important, per afrontar millor les decisions que hagis de prendre sobre aquest tema.

En el següent post integrarem tota la informació que hem analitzat fins ara perquè puguis perfilar millor les opcions professionals que estan al teu abast.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>