la importancia de reconocer

La incomoditat de donar reconeixement

Aquest post és una reflexió d’alguna cosa que em fascina i alhora m’indigna… per què ens costa tant incorporar el reconeixement veritable i profund en les nostres vides?

Està sobradament demostrat que el reconeixement té un efecte molt positiu i poderós sobre les persones. Quan rebem reconeixement, és com una injecció d’energia que ens trasllada a un estat potent on podem fer el que ens proposem.

Hi ha infinitat d’estudis que demostren que motivar a les persones les ajuda a ser més efectives dins de les organitzacions, i que entre un 30 i 60% de les motivacions són emocionals. Ho diuen tots els manuals de gestió de persones. És sentit comú. Així i tot ens costa moltíssim interioritzar-ho i integrar-ho com una competència més.

Considerant el cost que té (uns minuts del nostre temps) i el benefici (enorme encara que difícil de quantificar) no valdria la pena aplicar-ho més sovint?

Fins i tot Steve Jobs, conegut per ser perfeccionista, brusc i irritable, tenia la seva manera de donar reconeixement als membres del seu equip. Creia en les possibilitats i no en les limitacions i així ho traslladava a la seva gent amb un “Tu pots fer-ho. Estic segur que trobaràs la manera”.

Sobretot en els ambients professionals, hem après a haver de demostrar qui som i el valor que aportem. Encara que d’una manera subtil i normalitzada, estem acostumats a competir i a mostrar només una part de la nostra personalitat.

Com a humans també tenim una altra part col·laborativa i social, ens agrada treballar en equip i ajudar-nos els uns als altres, però no tenim el costum de donar reconeixement sincer, fins i tot se’ns fa estrany, postís, fals… Pensarà que sóc una mica “power flower”? … o pitjor, que vull alguna cosa a canvi?

Al no tenir pràctica, fer que el reconeixement tingui impacte requereix més energia per la nostra banda i preferim ajornar-ho a un altre moment més “apropiat”.

Donar reconeixement sincer i honest requereix mirar als ulls, requereix ser valent, requereix sensibilitat, requereix honestedat, requereix deixar de mirar-nos al melic i mirar al company/a, requereix no témer que siguin més grans que nosaltres, requereix no esperar res a canvi.

La bona notícia és que si volem, podem. Només ens fa falta practicar, practicar i practicar més! Una manera que ajuda a adquirir hàbits pot ser posant-nos una alerta.

De la mateixa manera que ens posem alertes per enviar un email important. També ho podem fer per donar un reconeixement sincer, per exemple, una vegada per setmana. Fàcil no? Tu pots fer-ho. Estic segura que trobaràs la manera.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>