cambio profesional4

Canvi professional (III): Aspectes de la professió

En els posts anteriors hem treballat aspectes essencials per aconseguir la plenitud exercint la professió que encaixa millor amb nosaltres, les nostres passions i competències. Aquestes, no obstant això, poden ser utilitzades en les nostres vides de diverses formes, pel que hem de considerar ara altres aspectes més concrets però també importants; aquells que poden motivar-nos o desmotivar-nos en l’exercici de la professió.

El que us proposo avui és una adaptació d’un exercici del llibre “The Pathfinder” de Nicholas Lore, el qual repassa una llista d’aspectes per reflexionar sobre el que vols i el que no vols en relació a la teva vida professional i en quin grau és important o no per a la teva motivació. Tracta-ho només com una guia per estructurar les teves prioritats i desitjos. Afegeix o canvia el que vulguis perquè tingui sentit per a tu.

Apunta els teus pensaments sobre com t’agradaria que fos la teva professió pel que fa als aspectes de l’exercici que descric a continuació. No et centris en el que creguis que pot o hauria de ser, si no en el que a tu t’agradaria. Pots fer-ho amb una llista però et recomano que ho escriguis en un paper en forma de mapa mental (Mind Map) per treballar en un estat més creatiu i obert.

Entorn físic: Reflexiona sobre en quin país t’agradaria treballar, en quina ciutat, si dins o fora d’una oficina, com ha de ser aquest espai, etc. Pensa també quin grau de mobilitat geogràfica i/o freqüència de viatges és l’adequat per a tu, etc.

Organitzacional: Valora si tens preferència per treballar per compte pròpia o aliena, i com ha de ser l’organització (unipersonal o no): grandària, filosofia, valors, producte o servei, etc.

Responsabilitat i autonomia: Considera fins a quin punt vols que estigui definit o sigui predictible el teu treball diari, amb quin ritme de treball et sents més còmode, quin nivell de varietat necessites per motivar-te, fins a quin punt prens decisions i quin tipus de decisions serien, en quina mesura serien espontànies o necessitarien anàlisi prèvia, etc. Estudia també quin nivell d’estatus i poder dins de l’organització vols tenir, etc.

Humà: Imagina com vols relacionar-te amb els altres, quant temps vols passar sol o acompanyat, amb quin nivell de supervisió, amb quin tipus de persones vols treballar, etc. Per ajudar-te en aquest punt et suggereixo un exercici dins de l’exercici per explorar amb quin tipus de persones t’agrada estar en general. Després ho pots traslladar a l’àmbit laboral: Si estiguessis en una festa, amb quin grup dels següents tipus de persones te n’aniries primer? I després? (veure gràfic adjunt)

Exercici La Festa CAT  corretgit

 

Priorització del temps: Reflexiona sobre la distribució del temps total disponible durant el dia, quant temps vols dedicar a cada esfera de la teva vida, fins a quin punt et vols permetre fer concessions del teu temps en casos de “crisis” (p.i. puntes de càrrega de feina), etc.

Gratificació: Medita com han de ser els reptes professionals i quina importància tenen, el nivell de remuneració i beneficis, etc. Pensa quin nivell de reconeixement és l’adequat, com vols ser percebut pels altres en exercir aquesta professió, etc.

Altres aspectes importants: Estudia també en quina mesura fas servir els teus talents, l’impacte social del teu treball, etc.

Imagino que en aquest exercici també t’hauran aparegut els nostres amics els sabotejadors o “si-peròs”. De moment apunta’ls a part, tal com has fet en els exercicis anteriors, i els treballarem en el proper exercici.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>